WordPress panel ”Hälsokontroll för webbplatser” förelår nu att man ska uppdatera till WordPress 5.5. När allt är som det ska blir man belönad med denna fina bock i panelen. WordPress 5.5 erbjuder bland annat automatiskt uppdatering av plugins som i sin tur betyder förbättrad säkerhet för allas våra webbsidor på webbhotellen, hepp hepp! Men det betyder dessvärre inte att man kan lämna sin webbsida vind för våg till automatiken. Det krävs att du med jämna mellanrum kollar så sidan ser ut som den ska (jag håller också ett öga). Eftersom samtliga uppdateringar nu sker med automatik så det finns det risk att det trasslar ihop sig, men kan också gå som tåget, helt utan problem, ingen vet ännu.

Enkelt uttryckt är det såhär… Om man inte kammar håret så blir det rastaflätor till sist, samma HAR gällt för webbsidor, de behöver omsorg. (För att minska risken för intrång, att sidan länkar till oönskade sajter etc.)

  1. Från och med den senaste versionen av WordPress (5.5) kan man aktivera automatiska uppdateringar av plugins och det har jag gjort på mina kunders sidor.
  2. PHP-versionen har man tidigare också uppdaterat manuellt MEN på de allra flesta av mina kunders sidor har jag nu angett att webbhotellet ska välja den senaste PHP-versionen.

WordPress 5.5 erbjuder också snabbare laddning av hemsidor (”lazy load” av bilder) 👍🏼.

Hör av dig direkt om du upptäcker problem!