Aktuellt

Nyheter från verksamheten
Nya golvsågen GS1000

Nya golvsågen GS1000

Nu är den här, GS 1000. Om du behöver en kraftig golvsåg, hör av dig till SDCAB. Dom finns på DEMCON-mässan 24-25/11 med såg och klingor. Frabe har byggt den. Ett monster till såg tillverkad i Nora, cooolt. Foto S. Rickan.

PHP 8.1 på gång

PHP 8.1 på gång

I dagarna sker en tvingad uppdatering till PHP 8.1 i världen och bu behöver uppdatera din webbsida så att den inte kraschar. Hojta till om du behöver hjälp.

Webbsida och logo för Kolbacken HVB

Webbsida och logo för Kolbacken HVB

Kolbacken HVB är ett nystartat HVB-hem i Tierp. De önskade sig en logo som speglade verksamheten. När vi kommit en bit visade det sig att de också behövde en webbsida som jag fick glädjen att hjälpa dem med. De första placeringarna har redan kommit och jag önskar killarna och personalen lycka till.

Snart dags att välja gymnasieutbildning

Snart dags att välja gymnasieutbildning

Mina kunder #sdcab #dianor #frabe #norafinmekaniska #norarostfria #carlssonindustriservice erbjuder arbete i Nora efter genomförd utbildning på Rinman Education i Hällefors. Rinman bjuder intresserade elever och deras familjer på hamburgare på Bryggerikrogen den 9/11 kl. 17-19. Välkomna! 🍔 📔🧑🏽‍🏭

ReDesign av KAN´s webbsida

ReDesign av KAN´s webbsida

Föreningen KAN behövde en ny webbsida som speglar föreningens verksamhet. Sidan är byggd i One.com´s webbsidesvertyg och kostnaden för det passar föreningar. Medlemmarna i föreningen Kulturarbetare i Nora, KAN finns i Nora stad med omnejd. 

Byte av PHP pågår

Byte av PHP pågår

Hej! Just nu på går ett byte till PHP 8.1 på alla webbhotell och vissa plugins och mallar klarar inte övergången (7.4 slutar snart fungera). Om du är min kund och din webbsida ser trasig ut så kan det vara orsaken. Hör gärna av dig i så fall 👋🏼🙂 men jag jobbar...

Dags för val…

Dags för val…

... och mina foton på Socialdemokraternas kandidater sitter klistrade lite här och var i Nora 😀 📸. Kul det!

Sök stöd hos Leader Bergslagen

Sök stöd hos Leader Bergslagen

För dig som är intresserad av projektfinansiering. Hjälp till att göra Bergslagen till en bättre plats att besöka bo och verka i. Leader Bergslagen har beviljats en budget på 41 miljoner. Redan nu kan du söka projekt.

Projektledare i höst

Projektledare i höst

I höst ska jag arbeta som projektledare med ”Kartläggning av föreningarna i Nora kommun”. Om du är kontaktperson för en förening i Nora så kommer du bli uppringd av eller få mail från mig 👋🏼🙂. Fyll gärna i enkäten och anmäl samtidigt er förening till nya föreningsregistret. Sprid gärna!

500 000 företagare i Sverige

500 000 företagare i Sverige

Det finns 500 000 företagare i Sverige och jag är en av dem! Idag den 22/8 genomför @foretagarna en gerillaaktivitet i hela landet där vi hjälps åt att sprida budskapet att småföretagen är viktiga. Foto S. Rickan.

Då kör vi igen

Då kör vi igen

Sommaren lider mot sitt slut och det är dags att sätta på sig arbetshandskarna. Skönt. Inväntar höstdimma och kyliga mornar, löv som prasslar på marken 🍃 och näsan som blir kall.

Glad midsommar ☀️🌸

Glad midsommar ☀️🌸

En glad midsommar med dans, musik och kärlek samt lax, potatis och inlagd sill önskar jag mina kunder och vänner (plus två liter jordgubbar per person, eller mer) 🍓🐟☀️🎶🎻

SEO för textilverkstad

SEO för textilverkstad

Under våren har vi arbetat med SEO för Charlottas textilverkstad. Målet med sökmotoroptimering (SEO) är att hamna högst upp i sökmotorerna när besökaren söker på ett visst ord eller en fras.

Webbsida för författare Staffan Ekegren

Webbsida för författare Staffan Ekegren

Staffan Ekegren är författare och bor i Örebro. Vi har migrerat hans gamla webbsida från HTML till Wordpress och är speciellt nöjda med hur böckerna presenteras. I morgon den 17 juni publiceras Staffans bok ”Första Vågen”.

Folder Ljusstråk 2022

Folder Ljusstråk 2022

Ljusstråksfoldern -2022 är skickad för tryck 💦. Klicka för att läsa mer och för att se den. I samlingsutställningen kan du ser ett verk av varje konstnär som deltar under Ljusstråkshelgen den 3-4 september. Utställningen hänger 6/8-4/9. Gå och se, på Bryggeriområdet, Nora!

SDCAB mässmonter i Skellefteå

SDCAB mässmonter i Skellefteå

SDCAB, Swedish Diamondtool Consulting är på plats i Skellefteå på Euro Mine Expo. Besök dem gärna i monter 158, Zinc Hall! Jag tycker montern ser fin ut, möjligen lite trång 😅. Klicka in dig för att se filmen som rullar på väggen.

Regnbågsvävars katalog 2022

Regnbågsvävars katalog 2022

De senaste veckorna har vi arbetat med företaget Regnbågsvävars katalog 2022, ett roligt jobb. Inte visste jag att det fanns så mycket saker jag behöver av yoga-stash, rökelser, kristaller, orakelkort mm. Kanske det finns en återförsäljare nära dig?

Foto och film för SDCAB

Foto och film för SDCAB

Snart är det dags för Euro Mine Expo i Skellefteå och SDCAB är förstås på plats. Vi hålls just nu med textilvepan som ska sitta på monterväggen. Igår fotograferade jag det makalösa hantverket i verkstaden. Mining Exploration Tools- Made in Nora, Sweden.

Agneta Segerfelts webbsida

Agneta Segerfelts webbsida

Måndag 23/5, sjösätts konstverket Evas sju döttrar i vattnet vid Nacka Strand. Önskar jag fick vara en 🪰 på väggen. Agneta Segerfelt är en av konstnärerna. Vi utvecklar hennes webbsida efterhand. Se konstverket på www.segerfelt.com.

Webbsida för Brotorps friskvård

Webbsida för Brotorps friskvård

Brotorps friskvård ville ha en webbsida  för att kunna kommunicera sin verksamhet. Nu har vi kommit så långt att sidan äntligen ligger uppe på nätet. Följ gärna utvecklingen på www.brotorpsfriskvard.se!

Webbsida för Nora arbetarekommun

Webbsida för Nora arbetarekommun

Snart är det val i Sverige och de politiska partierna behöver kommunicera sitt valprogram. Jag har hjälpt Socialdemokraterna i Nora med att förenkla strukturen på webbsidan så att det blir enklare för oss väljare att de vart partiet står i olika frågor. Sidan kommer...

Film för Dianor

Dianor har lång erfarenhet av hårda, komplexa och toleranskrävande produkter. I denna film kan du se lite hur det går till. ”Dianoringarna” filmade processerna och jag klippte filmen i Imovie.

Folder för Dianor

Folder för Dianor

Första foldern gjorde vi 2016. Nu är det dags att fräscha upp den inför ELMIA-mässan. Om ni vill köpa maskindubbar och stödskenor eller ha en projektpartner inom teknik så föreslår jag att ni kontaktar någon av dess herrar. Foto: Susann Rickan.

Foto av pedagogerna på Nora Kulturskola

Foto av pedagogerna på Nora Kulturskola

För några veckor sedan fick jag i uppdrag att fotografera Nora Kulturskolas pedagoger, inkluderat mig själv. Här kan ni se det något busiga resultatet.

Redesign av Dianors webbsida

Redesign av Dianors webbsida

Vi håller just nu på att Redesigna webbsidan för Dianor AB. Första webbsidan byggde vi 2016 när företaget startade. Inte sällan halkar webbsidan efter i utvecklingen. Se vårt arbete på www.dianor.se.

Glad Påsk 2022

Glad Påsk 2022

Jag minns påsken mitt första arbetsår, fick plötsligt långledigt och allt blev ljust och gult. När E var liten brukade vi måla ägg, såhär fina blev dom. Hoppas ni alla får en glad påsk med samvaro, sol, ägg och sill ☀️🥚🐟.

Utveckling av SDCAB´s webbsida

Utveckling av SDCAB´s webbsida

SDCAB växer och växer och det är viktigt att utvecklingen syns i webbsidan. Under vintern 2021-22 har vi har vi gjort omtag och redesign. Samtidigt har vi arbetet med att skapa en prislista (som nog blir en katalog…) samt plåtat många (!) produkter. Snart är katalogen klar! 🤸🏼

Gårdspizza 🍕

Gårdspizza 🍕

Ingrid på Bäcktorps gård ville ha hjälp med att skapa en sida för beställning av pizza. Sagt och gjort. I sommar kan du njuta av lokalproducerad gårdspizza på denna fina gård med Bergslagens djupa skogar i ryggen. Beställ din pizza i förväg på www.backtorpsgard.se!

Webbsida stadranejden.se

Webbsida stadranejden.se

Ett viktigt jobb har jag fått göra med migreringen av Stadranejdens byalags webbsida. Den var byggd i HTML och är nu flyttad till Wordpress, ett modernt publiceringsverktyg. Ett bra stycke lokalhistoria. Enjoy! www.stadranejden.se 

Mässtapet för Dianor

Mässtapet för Dianor

Jag har nyss skickat iväg en mässtapet för Dianor till mässan ELMIA verktygsmaskiner som går av stapeln i maj. Såhär fin blev den.

Webbsida för Företagsföreningen Hällefors

Webbsida för Företagsföreningen Hällefors

Under vintern har vi arbetat med att flytta webbsidan för Företagsföreningen Hällefors samt fylla den med innehåll. Företagsföreningen Hällefors är Hällefors kommuns största företagsförening med ca. 100 medlemmar. Hitta butiken, besöksmålet och företaget du söker på www.foretaghellefors.se. 

Hjälp åt Maria Sedell

Hjälp åt Maria Sedell

Maria Sedell är storyteller och hon behövde få hjälp med struktur på sin webbsida. Vi har roddat runt med innehåll, lagt till och dragit ifrån. Gå gärna och se någon av hennes föreställningar. Tids nog så ska jag själv se ”Mirakel i Finnmarken”, sanna mina ord.

Avslutning Kulturskolans filmgrupp

Avslutning Kulturskolans filmgrupp

Igår hade vi avslutning med Kulturskolans filmgrupp. Vi tittade igenom alla filmerna som barnen producerat under vintern. Bra jobbat Melissa, Amanda, Elis, Vera, Petter och Jack 🖐🏼! Vi hade en mysig stund i soffan med ”popcorn” (vindruvor).

Fotografering av Socialdemokraterna Nora

Fotografering av Socialdemokraterna Nora

Nu börjar det händer saker inför höstens val. Här kommer bilder på toppkandidaterna för Socialdemokraterna i Nora som jag nyligen fotograferat.

Webbsida för dansfestival

Webbsida för dansfestival

Webbsidan för Dansfestival Raande-Vo börjar bli klar, ett roligt projekt tillsammans med Christine Keffel produktion. Anna Ström gjorde den grafiska formen och jag byggde webbsidan.

Webbredaktör för Kvarteret Bryggeriet

Webbredaktör för Kvarteret Bryggeriet

Jag är numera den som uppdaterar webbsidan för Kvarteret Bryggeriet i Nora, ett kul samarbete för en bra sak tillsammans med Per FT Nilsson, Komminnovation. Se vad Kvarteret Bryggeriet i Nora erbjuder på www.kvarteretbryggeriet.se.

Mässtapet för ASAHI Diamond

Mässtapet för ASAHI Diamond

Våren 2020 plåtade vi ASAHI-produkter till ELMIA verktygsmaskiner. Mässan blev inställd att par år på grund av Corona så bilderna kommer till användning först i år. Better late than never.

Plåtning på SDCAB

Plåtning på SDCAB

Idag plåtade vi ett stativ från Mpirum hos SDCAB som ska vara med i en annons, folder och på webbsidan. Roligt hade vi eftersom blixtarna började slava på trucklampan - blink, blink, blink, blink! 😄

Affisch och annonser för Stadra Vinterscen

Affisch och annonser för Stadra Vinterscen

Jag har hjälpt Stadra Teater med affisch och annonser till Stadra Vinterscen -22. Man ger tre monologer med tema 1700-tal och platsen är Stadra Domsaga. Läs mer och boka biljett på stadrateater.se!  

Facebook-flödet på webbsidan

Facebook-flödet på webbsidan

Äntligen kan vi se elaffärens erbjudanden på www.frinoel.se. Hör av dig om du vill göra som Frino El och visa inläggen från din Facebook-sida eller Instagram-sida på din hemsida.

Snart dags för taklagskalas

Snart dags för taklagskalas

Om någon vecka kommer taket på plats på nya reningsverket i Nora men än så länge kan man titta ner i de stora bassängerna i dagsljus och se himmelens höjd mellan takbjälkarna #fotografi #nyttreningsverk #nora  ...

Foldern klar – Vinterspår 5-6 mars

Foldern klar – Vinterspår 5-6 mars

5-6 mars går Vinterspår av stapeln 🎇. Det är Lindesbergs kommuns största kulturevenemang med nära 150 deltagare. Jag fick äran att hjälpa till med foldern i år igen, tack för det 🙂 

Arbete i industrin i Nora

Arbete i industrin i Nora

Rinman Education erbjuder ett industritekniskt gymnasieprogram. I kväll bjöd de på hamburgare vid Bryggeriet i Nora. Flera av noras industriföretag (och mina suveräna kunder) fanns också på plats. Rinmanelever kan få jobb hos dem.

Webbsidan Nora Rostfria

Webbsidan Nora Rostfria

Nu är vi klara med webbsidan för Nora Rostfria AB! De erbjuder svetsarbeten och konsultation vid industrirörläggning, ofta åt kommuner eller bolag som levererar dricksvatten och avloppsanläggningar åt kommuner.

Plugg för jobb inom Noras industri

Plugg för jobb inom Noras industri

27/1 bjuder Rinman Education på hamburgare på Bryggeriområdet, Nora och berättar om sin gymnasieutbildning. Flera av mina kunder, noras anrika industriföretag finns också på plats. Dela gärna med berörda ungdomar och föräldrar! #kompetensförsörjning

Dags att anmäla sig till Silverleden på en dag

Dags att anmäla sig till Silverleden på en dag

Silverleden på en dag 2022 startar kl. 8 den 2 juli. Spring hela sträckan 64 km eller så länge du orkar. Alla är välkomna så länge ni tänker ha kul hela dagen hälsar tävlingsledningen. Rickan webb & foto fixar webbsidan www.silverleden.se. Läs mer där.

Naturen trixar

Naturen trixar

Ibland häpnar en över hur det kan bli när naturen trixar. Här ligger en julkrans på marken på en byggarbetsplats 😮.

Skruvarna är på plats

Skruvarna är på plats

De stora skruvarna som ska ta emot avloppsvatten är nu på plats vid bygget av Nora nya reningsverk. Arbetet skedde i minus 10 grader och gick mycket lugnt till.

Sunset över savannen

Sunset över savannen

Idag fick jag stort sällskap på promenaden. Solen dalade medan semesterlugnet la sig över novembersavannen 🐘.

Kung Bore på G

Kung Bore på G

Nu är det vackert bortikring överallt, till och med om en envisas med att gå runt och stirra på sina egna fötter. Naturen går i vintervila och snart är allt vitt, vitt, vitt. Här är mormors lövhög. ...