Aktuellt

Nyheter från verksamheten
Medlemstidning skickad på tryck

Medlemstidning skickad på tryck

Idag skickar vi Rastlös #1 2024 till tryckeriet. Det har varit några veckor av intensivt redaktionsarbete tillsammans med RLS-Förbundet.
Lider även du av Rastlösa ben? Bli gärna medlem i RLS-Förbundet som arbetar med att sprida information om Restless Legs. 

Broschyr Vinterspår 2024

Broschyr Vinterspår 2024

2-3 mars är det dags för Lindesbergs kommuns största kulturevenemang, nämligen ”Vinterspår” med runt 140 deltagare 2024. Tack för att jag fick hjälpa till med broschyren i år igen.

Ny webbsida för fotograf & kreatör Nina Hellström

Ny webbsida för fotograf & kreatör Nina Hellström

Fotograf & Kreatör Nina Hellström hade solklart för sig hur hennes nya webbsida skulle se ut. Jag byggde enligt hennes instruktioner. Jättefin sida för Nina som har så otroligt många strängar på sin lyra. Kontakta gärna Nina!

God Jul & Gott Nytt År ✨

God Jul & Gott Nytt År ✨

Jag önskar er alla en riktigt God Jul med lagom mycket snö och ett Gott Nytt År med lagom mycket utmaningar 🌲✨

Roligt redaktionsarbete

Roligt redaktionsarbete

Roligt att få vara med i redaktionen för medlemstidningen Rastlös. Nu finns senaste numret i brevlådan. I vinternumret berättar vi om par som hjälps åt att hantera ett liv där RLS spelar en viktig roll. Bli medlem i RLS-Förbundet för att kunna läsa tidningen.

Pojken med postväskan till tryckeriet

Pojken med postväskan till tryckeriet

Idag skickade vi barnboken till tryckeriet, skriven och illustrerad av Konrads UF. Jag har fått hjälpa till med digital support, webbdesign och assistans med bokens layout. Fantastiskt roligt att få vara med på resan. Förbeställ gärna boken på konradsuf.se #stoltmammatillelinekman

Webbsida för Backalack

Webbsida för Backalack

Tom Karlsson köpte ett nytt företag och jag fick äran att hjälpa honom med att fylla domännamnet backalack.se med innehåll. Han ville ha en sida utan krusiduller och så blev det. Företaget Backalack Blästring & Renhållning i Nora AB har servat privatpersoner och företag i Örebro Län i mer än 20 år.

Webbsida Konrads UF

Webbsida Konrads UF

Konrads UF skriver, marknadsför och säljer en barnbok som handlar om att normalisera olika familjekonstellationer. Läs mer om boken och UF företaget på www.konradsuf.se. Följ gärna UF företaget på @konrads_uf. #stoltmammatillelin

Borrkronor made in Sweden

Borrkronor made in Sweden

SDCAB i Nora tillverkar och säljer diamantverktyg av högsta klass på sin anläggning in Nora, Sweden. Roligt att får vara med på resan.

Tidningen Rastlös i postlådan

Tidningen Rastlös i postlådan

När tidningen Rastlös kommer i postlådan efter flera veckors arbete blir man stolt och glad. ”Rastlös” är RLS-förbundets medlemstidning som vi hjälper till att skapa.

Trevlig sommar 🌸

Trevlig sommar 🌸

Susann ligger i hängmattan till den 24 juli 🦋 och läser mailen sporadiskt. Vid akuta situationer SMS:a. Trevlig sommar alla kunder och vänner 🌸 🤸🏼🐞.

Ljusstråks webbsida

Ljusstråks webbsida

Under våren har ideella föreningen Ljusstråk tagit över webbsidan från Nora kommun. Jag fick äran att migrera den och den är nu publicerad. Ljusstråk är en konst- och kulturslinga i Nora Bergslag, första helgen i september varje år.

Ljusstråk folder 2023

Ljusstråk folder 2023

Jag har fått äran att hjälpa till med Ljusstråksfoldern de senaste åren. Ljusstråk är en konst- och kulturslinga i Nora Bergslag, första helgen i september varje år. Gå och se.

Webbsida för Svalbo Café

Webbsida för Svalbo Café

Idag blev vi klara med webbsidan för Svalbo Café, en idyll intill Järleån. Där kan en uppleva motorträffar och musik under härliga sommarkvällar. Dessutom kan en där – året runt – boka kalas, bröllop, fest, möte, dop, begravningskaffe, föreningsmöte eller AW.

RLS-förbundets medlemstidning

RLS-förbundets medlemstidning

Vi har nyligen fått i uppdrag att göra RLS-förbundets medlemstidning ”Rastlös”. Syftet är att få till en starkare koppling mellan tidning och webbsida, en webbsida jag har byggt och administrerat mer eller mindre ända sedan 2009. Roligt att få jobba tillsammans med Per FT Nilsson och redaktionen i detta 🤸🏼.

Flytt av Leader Bergslagens webbsida

Flytt av Leader Bergslagens webbsida

Roligt att få hjälpa till med flytten till nya www.leaderbergslagen.eu som nu ligger i en gemensam lösning för Sveriges 40 aktiva Leaderområden. Vi tror att den nya lösningen kommer att fungera mycket bra.

Webbsida för Lekebergs Bioenergi

Webbsida för Lekebergs Bioenergi

Lekebergs Bioenergi ville ha en webbsida som fungerar bra på telefonen och som visade bilder och information på ett bättre sätt. Lekebergs Bioenergi producerar och distribuerar fjärrvärme i Fjugesta tätort, nästan helt producerad av skogsflis från...

Folder Vinterspår 2023

Folder Vinterspår 2023

4-5 mars går Vinterspår av stapeln. Det är Lindesbergs kommuns största kulturevenemang med runt 150 deltagare 2023. Jag fick äran att hjälpa till med foldern i år igen, tackar för det 🙂

Dags att anmäla sig till Silverleden på en dag

Dags att anmäla sig till Silverleden på en dag

Silverleden på en dag 2023 startar kl. 8 den 1 juli. Spring hela sträckan 64 km eller så länge du orkar. Alla är välkomna så länge ni tänker ha kul hela dagen hälsar tävlingsledningen. Rickan webb & foto fixar webbsidan www.silverleden.se. Läs mer där.

Webbsida för Q Nora

Webbsida för Q Nora

I Nora finns sedan 15 år tillbaks ett nätverk för företagsamma kvinnor, förtjänstfullt sammanhållet av Astrid Andersen. Nyligen flyttades webbsidan till en ny plattform och det krävdes nybygge av webbsidan i en ny redigerare. Jag fick uppdraget att sammanställa och...

Foto i medlemstidning

Foto i medlemstidning

Vi hjälper RLS-förbundet med deras webbsida och medlemstidning. Här har jag fotograferat Lena Leissner för tidningen. Lena är läkare och specialist inom Restless Legs. Hon har också en kennel för urgulliga Bichon Frissé. Läs mer om RLS och medlemstidningen Rastlös...

Webbsida för Lindås Lamm

Webbsida för Lindås Lamm

Äntligen har jag fått flytta www.lindaslamm.se från Joomla till Wordpress! Den första sidan byggde vi redan 2011. Lena Hellström fotograferade och designade och jag byggde webben i Joomla. En önskan från Lindås Elsa Lund-Magnussen var att nya Wordpress-sidan skulle se likadan ut med Lenas design och bilder. Vi känner oss nöjda med resultatet 🙂

Nya golvsågen GS1000

Nya golvsågen GS1000

Nu är den här, GS 1000. Om du behöver en kraftig golvsåg, hör av dig till SDCAB. Dom finns på DEMCON-mässan 24-25/11 med såg och klingor. Frabe har byggt den. Ett monster till såg tillverkad i Nora, cooolt. Foto S. Rickan.

PHP 8.1 på gång

PHP 8.1 på gång

I dagarna sker en tvingad uppdatering till PHP 8.1 på många platser i världen och du behöver uppdatera din webbsida så att den inte kraschar. Hojta till om du behöver hjälp.

Webbsida och logo för Kolbacken HVB

Webbsida och logo för Kolbacken HVB

Kolbacken HVB är ett nystartat HVB-hem i Tierp. De önskade sig en logo som speglade verksamheten. När vi kommit en bit visade det sig att de också behövde en webbsida som jag fick glädjen att hjälpa dem med. De första placeringarna har redan kommit och jag önskar killarna och personalen lycka till.

Snart dags att välja gymnasieutbildning

Snart dags att välja gymnasieutbildning

Mina kunder #sdcab #dianor #frabe #norafinmekaniska #norarostfria #carlssonindustriservice erbjuder arbete i Nora efter genomförd utbildning på Rinman Education i Hällefors. Rinman bjuder intresserade elever och deras familjer på hamburgare på Bryggerikrogen den 9/11 kl. 17-19. Välkomna! 🍔 📔🧑🏽‍🏭

ReDesign av KAN´s webbsida

ReDesign av KAN´s webbsida

Föreningen KAN behövde en ny webbsida som speglar föreningens verksamhet. Sidan är byggd i One.com´s webbsidesvertyg och kostnaden för det passar föreningar. Medlemmarna i föreningen Kulturarbetare i Nora, KAN finns i Nora stad med omnejd. 

Byte av PHP pågår

Byte av PHP pågår

Hej! Just nu på går ett byte till PHP 8.1 på alla webbhotell och vissa plugins och mallar klarar inte övergången (7.4 slutar snart fungera). Om du är min kund och din webbsida ser trasig ut så kan det vara orsaken. Hör gärna av dig i så fall 👋🏼🙂 men jag jobbar...

Dags för val…

Dags för val…

... och mina foton på Socialdemokraternas kandidater sitter klistrade lite här och var i Nora 😀 📸. Kul det!

Sök stöd hos Leader Bergslagen

Sök stöd hos Leader Bergslagen

För dig som är intresserad av projektfinansiering. Hjälp till att göra Bergslagen till en bättre plats att besöka bo och verka i. Leader Bergslagen har beviljats en budget på 41 miljoner. Redan nu kan du söka projekt.

Projektledare i höst

Projektledare i höst

I höst ska jag arbeta som projektledare med ”Kartläggning av föreningarna i Nora kommun”. Om du är kontaktperson för en förening i Nora så kommer du bli uppringd av eller få mail från mig 👋🏼🙂. Fyll gärna i enkäten och anmäl samtidigt er förening till nya föreningsregistret. Sprid gärna!

500 000 företagare i Sverige

500 000 företagare i Sverige

Det finns 500 000 företagare i Sverige och jag är en av dem! Idag den 22/8 genomför @foretagarna en gerillaaktivitet i hela landet där vi hjälps åt att sprida budskapet att småföretagen är viktiga. Foto S. Rickan.

Då kör vi igen

Då kör vi igen

Sommaren lider mot sitt slut och det är dags att sätta på sig arbetshandskarna. Skönt. Inväntar höstdimma och kyliga mornar, löv som prasslar på marken 🍃 och näsan som blir kall.

Glad midsommar ☀️🌸

Glad midsommar ☀️🌸

En glad midsommar med dans, musik och kärlek samt lax, potatis och inlagd sill önskar jag mina kunder och vänner (plus två liter jordgubbar per person, eller mer) 🍓🐟☀️🎶🎻

SEO för textilverkstad

SEO för textilverkstad

Under våren har vi arbetat med SEO för Charlottas textilverkstad. Målet med sökmotoroptimering (SEO) är att hamna högst upp i sökmotorerna när besökaren söker på ett visst ord eller en fras.

Webbsida för författare Staffan Ekegren

Webbsida för författare Staffan Ekegren

Staffan Ekegren är författare och bor i Örebro. Vi har migrerat hans gamla webbsida från HTML till Wordpress och är speciellt nöjda med hur böckerna presenteras. I morgon den 17 juni publiceras Staffans bok ”Första Vågen”.

Folder Ljusstråk 2022

Folder Ljusstråk 2022

Ljusstråksfoldern -2022 är skickad för tryck 💦. Klicka för att läsa mer och för att se den. I samlingsutställningen kan du ser ett verk av varje konstnär som deltar under Ljusstråkshelgen den 3-4 september. Utställningen hänger 6/8-4/9. Gå och se, på Bryggeriområdet, Nora!

SDCAB mässmonter i Skellefteå

SDCAB mässmonter i Skellefteå

SDCAB, Swedish Diamondtool Consulting är på plats i Skellefteå på Euro Mine Expo. Besök dem gärna i monter 158, Zinc Hall! Jag tycker montern ser fin ut, möjligen lite trång 😅. Klicka in dig för att se filmen som rullar på väggen.

Regnbågsvävars katalog 2022

Regnbågsvävars katalog 2022

De senaste veckorna har vi arbetat med företaget Regnbågsvävars katalog 2022, ett roligt jobb. Inte visste jag att det fanns så mycket saker jag behöver av yoga-stash, rökelser, kristaller, orakelkort mm. Kanske det finns en återförsäljare nära dig?

Foto och film för SDCAB

Foto och film för SDCAB

Snart är det dags för Euro Mine Expo i Skellefteå och SDCAB är förstås på plats. Vi hålls just nu med textilvepan som ska sitta på monterväggen. Igår fotograferade jag det makalösa hantverket i verkstaden. Mining Exploration Tools- Made in Nora, Sweden.

Agneta Segerfelts webbsida

Agneta Segerfelts webbsida

Måndag 23/5, sjösätts konstverket Evas sju döttrar i vattnet vid Nacka Strand. Önskar jag fick vara en 🪰 på väggen. Agneta Segerfelt är en av konstnärerna. Vi utvecklar hennes webbsida efterhand. Se konstverket på www.segerfelt.com.

Webbsida för Brotorps friskvård

Webbsida för Brotorps friskvård

Brotorps friskvård ville ha en webbsida  för att kunna kommunicera sin verksamhet. Nu har vi kommit så långt att sidan äntligen ligger uppe på nätet. Följ gärna utvecklingen på www.brotorpsfriskvard.se!

Webbsida för Nora arbetarekommun

Webbsida för Nora arbetarekommun

Snart är det val i Sverige och de politiska partierna behöver kommunicera sitt valprogram. Jag har hjälpt Socialdemokraterna i Nora med att förenkla strukturen på webbsidan så att det blir enklare för oss väljare att de vart partiet står i olika frågor. Sidan kommer...

Film för Dianor

Dianor har lång erfarenhet av hårda, komplexa och toleranskrävande produkter. I denna film kan du se lite hur det går till. ”Dianoringarna” filmade processerna och jag klippte filmen i Imovie.

Folder för Dianor

Folder för Dianor

Första foldern gjorde vi 2016. Nu är det dags att fräscha upp den inför ELMIA-mässan. Om ni vill köpa maskindubbar och stödskenor eller ha en projektpartner inom teknik så föreslår jag att ni kontaktar någon av dess herrar. Foto: Susann Rickan.

Foto av pedagogerna på Nora Kulturskola

Foto av pedagogerna på Nora Kulturskola

För några veckor sedan fick jag i uppdrag att fotografera Nora Kulturskolas pedagoger, inkluderat mig själv. Här kan ni se det något busiga resultatet.

Redesign av Dianors webbsida

Redesign av Dianors webbsida

Vi håller just nu på att Redesigna webbsidan för Dianor AB. Första webbsidan byggde vi 2016 när företaget startade. Inte sällan halkar webbsidan efter i utvecklingen. Se vårt arbete på www.dianor.se.

Glad Påsk 2022

Glad Påsk 2022

Jag minns påsken mitt första arbetsår, fick plötsligt långledigt och allt blev ljust och gult. När E var liten brukade vi måla ägg, såhär fina blev dom. Hoppas ni alla får en glad påsk med samvaro, sol, ägg och sill ☀️🥚🐟.

Utveckling av SDCAB´s webbsida

Utveckling av SDCAB´s webbsida

SDCAB växer och växer och det är viktigt att utvecklingen syns i webbsidan. Under vintern 2021-22 har vi har vi gjort omtag och redesign. Samtidigt har vi arbetet med att skapa en prislista (som nog blir en katalog…) samt plåtat många (!) produkter. Snart är katalogen klar! 🤸🏼