En SEO-bra webbsida berättar vad ditt företag gör

Content is King” heter det. Innehållet i sidan är viktigt, både i text och bild (med metataggar). Är din webbsida ny så kan det ta upp till sex månader innan din webbsida ”sätter sig”.

Om du är min kund vill jag gärna att du:

  1. Startar ett Analyticskonto och bjuder in mig som Admin. Kontakta mig för att få min Gmail-adress. Då kan vi hålla kolla på statistik vad gäller besökta sidor, återkommande besökare etc. Efterhand kan vi börja ”SEO-skruva”.
  2. Skriver inlägg på webbsidans Nyhetssida. Skriv bra texter som din målgrupp kan tänkas söka på. Använd genomtänkta titlar och rubriker. Eftersom jag bygger webbsidor bör det på min webbsida tex. finnas inlägg med ”webbsida i Nora”.
  3. Länkar till och från din webbsida. Du kan tex. länka från din egna Facebook-sida såhär: Kopiera webbadressen till ett inlägg (https://rickan.se/tips-for-seo/) och klistra in den i ditt Facebook-flöde > ta bort länken och skriv en intressant text som lockar till klick > om bilden inte kommer med > lägg till en > Publicera!
  4. Skapar en sida med FAQ = frågor du får ofta. Man ska helst formulera text på samma sätt som besökaren ”frågar/ söker”.
Lycka till!